18-05-2016

…Si prin FABIZ date

By ADELINE

Back in business! Cum merge? Data trecuta, v-am promis ca in fiecare saptamana o sa va plictisesc cu cate un articol despre viata studentului din FABIZ. So here I go again (si nu, nu o va cant melodia celor de la Whitesnake)

Cum spuneam in articolul anterior, eu sunt un fel de intrusa in FABIZ, terminand Facultatea de Relatii Economice Internationale. And trust me, cu toate ca ambele facultati sunt cu predare in limbi straine (desi am inteles ca, mai nou, exista sectiuni si in cadrul altor facultati din Ase care au predare in engleza), vorbim de 2 lucruri destul de diferite. To be honest, vara trecuta, nu eram foarte incantata de REI nu din cauza modul de predat/materii/profesori etc, ci din cauza faptului ca, fiind multi in serie, nu prea aveam treaba unii cu altii. Inainte sa intru la facultate, mama imi spunea de celebra ei gasca din facultate, ca frumos, ca excursii samd. Ajungand in Bucuresti, in anul 1, am observat ca nu e chiar asa. Traind in era tehnologiei, nu prea mai exista socializare si comunicare. Nu mai exista nici ideea de copiat de pe fituici, acum totul se desfasoara cu ajutorul Internetului. Si lumea e ocupata, si am vrea iesiri in oras, si discutii la cafea inainte de primul curs, dar deh, suntem niste student foarte, foarte ocupati. Therefore, am terminat in iunie 2015 o facultate despre care nu prea stiam multe, in afara de cursuri, seminarii si profesori. Ah da, si colegi de grupa ca deh, eram 20 si ceva si ne cunosteam cat de cat unii pe altii. Asa ca am stat ceva timp si m-am gandit daca masterul la REI e ceea ce mi-as dori. Din pacate, nu prea era. Aceasta este povestea mea de inceput de FABIZ…

Stiind ce urma sa fac, m-am dus fain frumos si m-am inscris la FABIZ (am fost prima la inscrieri si aveam super multe emotii, incat doamna draguta de acolo mi-a spus ca nu trebuie sa ma ingrijorez, ca totul o sa fie OK, am toate actele etc). Acela a fost primul moment de interactiune reala cu FABIZ’ul. Si mi-am dat seama ca s-ar putea sa fie chiar bine. Dupa inscrieri, a urmat perioada cu invatatul pentru examene. Da, daca vrei FABIZ, trebuie sa dai un interviu (cu o doamna la fel de draguta, si cu intrebari generale, pentru a vedea ca tu esti super constient de faptul ca vei invata economie si altele in engleza, si ca tu stii ca “furculition” chiar nu e acceptat de niciun dictionar) si un examen de tip grila, cu intrebari in romana si in engleza. Cele in engleza sunt bazate foarte multe pe notiuni de gramatica, pe cand cele in romana sunt mai mult tehnice, axate pe termeni economici. Pentru ambele tipuri de grile, poti lucra din materialele din programa (pe care le gasesti in cladirea 0, intr-o sala pe la etajul 4 parca), dar poti de asemenea sa cauti pe net grilele care s-au dat in anii anteriori.

Urmatorul pas este sa mergi frumusel la examen, sa dai examenul, sa iti depui diploma de BAC si alte acte (toate aceste informatii sunt afisate pe Internet, pe www.ase.ro) si sa astepti cumintel sa vina 1 Octombrie si sa incepi facultatea…

Cam asa sta treaba cu inscrierea si cu admiterea. Daca v-am plictisit si acum si tind sa cred ca asa e, de data viitoare incerc sa ma revansez, scriind chestii mai faine despre facultate.

Pana atunci, o saptamana frumoasa dragi FABIZi!

Cristina Iorganda

Like 936

Taguri:
[Fabiz Rei admitere ]