05-05-2016

22 aprilie a marcat finalul celei de-a doua ediții a manifestului PRO-ARTĂ ‘Trăiesc din artă! Mit sau realitate?’. Seară de seară, o medie de 100 de tineri creativi debutanți și nu numai s-au strâns într-un spațiu boem, plin de istorie - în cadrul amfiteatrului Școlii Centrală din București - pentru a se bucura timp de o oră și jumătate de tehnicile antreprenorial-artistice ale speakerilor invitați - artiști consacrați din vaste segmente creative, precum:

Luni(18 aprilie): Trăiesc din Pictură. Invitați: IOANA SISEA și DRAGOȘ BURLACU;
Marți(19 aprilie): Trăiesc din Ilustrație. Invitați: 
ALEXIA UDRIȘTE și MĂDĂLINA ANDRONIC;
Miercuri(20 aprilie): Trăiesc din Teatru. Invitați: 
GEORGE CONSTANTINESCU și GEORGE REMEȘ;
Joi(21 aprilie): Trăiesc din Muzic. Invitat: 
DAN COSTEA și DAN BYRON;
Vineri(22 aprilie): Trăiesc din Design. Invitați: 
MIHNEA GHILDUȘ și GABRIEL GELLER;


Moderatorul evenimentului - 
BARNA NEMETHI a fost instigatorul cultural al serilor ‘Trăiesc din artă! Mit sau realitate?’, ediția #2. Cu un background în fotografie și regie, acesta este unul dintre co-fondatorii fostei agenții Griffon & Swan și al revistei All Hollow.

Și cum o săptămână plină de informații se încheie cu o bine meritată petrecere, TDA THE PARTY a fost omagiul adus 'clusterelor' creative în cadrul căreia au fost invitați artiști consacrați, debutanți și alte persoane devoratoare de artă. Când ceasul a bătut ora 23:00, formația Crowd Control recunoscută pentru stilul său electro-fusion ne-a invitat într-o călătorie deosebită la granița subțire dintre manifest social, indietronica, 8-bit music și dub.

Această a doua ediție a evenimentului Trăiesc din artă! Mit sau realitate? nu face decât să trăiască prin numărul mare de participanți, număr ce atestă nevoia societății artistice de a afla tehnici noi sau deja utilizate despre arta ca motor al economiei, prilej cu care, echipa Artivist va organiza în luna septembrie ediția cu numărul trei.

Ana Blandiana spunea: ‘puterea artei este mai perenã decât puterea politicã și investiția în spiritualitate și culturã dã adevãrata mãreție a unei epoci.’ – aprobăm!

Premiile speakerilor au fost oferite de Artistique ShopDomeniile Samburesti și Skullcandy Romania.
Premiile oferite participanților au fost acordate de PrintotecaTeatrul De Arta Bucurestiunteatru și Curtea Veche Publishing.

Dintre susținătorii ce s-au implicat în realizarea acestui proiect, pot fi amintiți: AQUA CarpaticaAudio Sys, Brigada de Voluntari , Arhi Plot Café  și nu în ultimul rând Școlii Centrale din București pentru că a găzduit evenimentului pe durata celor 5 seri consecutive.

Pentru un rezumat vizual al tuturor celor 5 zile:
- puteți accesa link-ul cu albumul evenimentului ->
https://goo.gl/Lu37dx
- puteți downloda toate fotografiile, accesând link-ul ->
https://we.tl/sDOwEBTyKr
Photo credits:
Andrei Mușat

Pentru un rezumat vizual
TDA THE PARTY, puteți accesa link-ul -> https://goo.gl/KhH6uN
Photo credits: Andrei Mușat
---------------------------------------------------------------------------------------------------------

ARTIVIST este o mișcare a trei tineri - artiști, visători și activiști ce doresc să redea societății simțul esteticii locale, să educe, să inspire viitoarele generații și, cel mai important, să consume ‘Fabricat în România’ prin desfășurarea de activități culturale. Aceasta a fost înființată în luna decembrie a anului 2015 și până în prezent a reușit să aibă impact asupra a sute de viitori artiști debutanți.

Misiunea: susținerea tinerilor artiști prin proiecte culturale menite să ofere acestor clustere creative posibilitatea unei formări profesionale în domeniul culturii - inclusiv management cultural și educație culturală.

FB: artivistmovement   |     Instagram: miscareaartivist

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Promoterii artelor: Blitz TVIQadsCOOPerativa UrbanăArt Line,Revista CARIEREFundatia Calea VictorieiVernisaje ArtEventsRevista AtelierulDanaArtGallery- Proiect sustinut de TeatrulOdeonBună dimineaţa, BucureştiCeasca de CulturaAsociatia Operatorilor Culturali,Revista ARTAUrbo.ro și 9AM.ro.


Radio-ul evenimentului: Radio Bucuresti FM

Pe curând!
Echipa ARTIVIST.

Cristina Iorganda

Like 810

Taguri:
[evenimente]   [ traiesc din arta]   [ arta]   [ artivist]   [ conferinte ]