08-03-2017

Salut şi pe această săptămână! De această dată am decis să tratez un trademark al ASE-ului: cursul/seminarul/examenul de 7:30....dimineaţa. DA! DIMINEAŢA! Din cunoştinţele mele, acest obicei este unul exclusiv al ASE-ului şi unul pe care cu toţii îl urăm din suflet :D.

Pentru început, să zicem că ar exista o motivaţie pentru orele acestea dramatice: având atât de mulţi studenţi în toate facultăţile, putem vorbi de o lipsă de săli de curs şi, deci, de nevoia unei măsuri pentru a face posibilă ţinerea cursurilor în aşa fel încât să nu afecteze programa. Daaaar, sunt destule săli pe care le-am văzut goale la ore ceva mai târzii, când ar fi putut fi programate lejer cursurile în cauză. Mă rog, poate nu cunosc eu toate variabilele care intră în ecuaţia orarelor, cert este că aceste ore fac mai mult rău decât bine pentru că ele cresc şansele de a întârzia atât de mult încât să nu mai poţi să intri sau pur şi simplu să nu poţi să te trezeşti deloc la acea oră şi să-ţi capeţi absenţe nedorite şi neintenţionate (şi nu o păţim doar noi, o mai păţesc şi profesorii :D).

O altă motivaţie cred eu că mai este şi faptul că, în semestrul al doilea, mai ales spre vară, această ora ar ajuta din punct de vedere al temperaturilor, în sensul în care s-a preferat o ora mai incomodă unei ore caniculare. Cumva, problema e pusă la modul: ce preferi? Un dezlipit de ochi mai greu sau o mamă de năduşeală? Aici, pot spune că sunt semi de acord cu ideea. Spun „semi” pentru că nu sunt de acord cu această măsură în cazul examenelor. Am avut această experienţă şi pot spune că nivelul de concentrare, având în vedere că te afli în miezul unei perioade stresante şi pline de nopţi albe, este unul de cel puţin două ori mai chinuit decât ar fi într-o oră şi jumate de saună cu o foaie de examinare în faţă.

Una peste alta, a dezvoltat o pasiune de rang filologic pentru cifrele fatidice 3 şi 7 şi a zis să le integreze cumva în imaginea sa :D. Astfel ne-am pricopsit noi, studenţii, cu încă un subiect de văicăreala şi de meme-uri pe grupurile de Facebook. În fine, după aproape 3 ani de facultate şi cel puţin un semestru pe an cu asemenea pedeapsă, deja pot spune că ajungi să te imunizezi şi să priveşti cu amuzament problema :D. Săru’ mâna de citanie şi revin săptămâna viitoare!

Cristina Tudose

Like 271

Taguri:
[]