14-12-2016

Salutare! M-am întors şi săptămâna aceasta cu postarea, însă acum am decis să deviez un pic de la cursul ăsta cronologic de a prezenta chestii legate de facultate, pentru a vă povesti despre un eveniment extrem de simpatic, de la care tocmai m-am întors, şi anume Fabiz Intercultural Day.

Aflat la a III-a ediţie, evenimentul este o iniţiativă extrem de inspirată, atât ca perioadă, cât şi ca idee, aceea de a face standuri cu produse tradiţionale ţărilor din care facultatea are studenţi şi de a invita laolaltă profesori şi studenţi să socializeze într-un mod mai puţin formal şi mult mai uman.

Pentru început, evenimentul ăsta vine ca un kick starter pentru spiritul sărbătorilor de iarnă, iar socializarea este la putere în cadrul acestei zile, putem chiar spune că ajungem să ne cunoaştem mai bine între noi şi să cunoaştem şi colegii de la celelalte secţii, cu care, în mod normal, nu avem prea multă treabă.

Afar’ de dezinvoltura asta generată de băuturică şi de-ale gurii (conducerea, vă rog, nu mă certaţi că am menţionat şi băutura, dar, pe bune, avem şi de-asta şi merită adusă în discuţie! Şi-aşa n-avem atâtea fonduri cât să facem excese, aşa că totul este sub control Laughing), mai avem şi un mic, dar drăguţ program artistic, cu dansuri tradiţionale.

Personal, am participat la toate cele trei ediţii şi nu pot spune decât că evenimentul evoluează de la an la an şi în termeni de organizare, dar şi de interes al studenţilor pentru el. Este unul dintre puţinele evenimente cărora eu chiar le văd rostul şi la care nu prea găsesc noduri în papură (şi eu chiar am o doză de socrism în mine Laughing), ba chiar la care m-am şi implicat în organizare. Inclusiv partea de pregătiri a evenimentului mi se pare drăguţă, cumva, atmosfera asta festivă se creează încă din momentul în care începe o turmă de oameni entuziasmaţi şi plini de sacoşe să organizeze o săliţă şi să-şi dea peste mâini cu ce platouri să mai aranjeze, pentru că, fiind studenţi, încă nu am dezvoltat superputerea de a fi punctuali Laughing.

Una peste alta, este un eveniment care sper să se păstreze în continuare, la care este extrem de frumos să şi participi, dar şi să dai o mâna de ajutor în organizare. Oamenii sunt faini, mai ai ocazia să te şi pui bine cu câte un prof cu o materie mai grea, doar, doar te-o ţine minte şi capeţi indulgenţă la nota din seminar (glumesc, asta e doar un mit, toţi încercăm, da’ nu ne-a reuşit....încă! Laughing).

Mulţumesc pentru citanie şi revin săptămâna viitoare! Hai noroc...ăăăă.... pardon, noapte bună! Laughing

Cristina Tudose

Like 283

Taguri:
[FABIZ; Intercultural; Event]